Warhammer online


Bordsspelet är ett spel med långa anor och har älskats av sina användare ända sedan 1983. Viljestarka och erfarna spelutvecklare lyckades senare göra i princip alla de redan existerande versionerna av bordspelet tillgängliga även online. En succé såg dagens ljus. I en era där allt fler söker sig från traditionella bordsspel till onlinespel på nätet blomstrade Warhammer och blev på många sätt återupplivat.
Förälskelsen höll i fem års tid men 18 december år 2013 meddelade EA Games att de beslutat sig för att officiellt stänga ner alla servrar som höll spelet igång. Warhammer Online-studion Mythic Entertainment gick bakom lås och bom, fans blev som tokiga efter nyheterna. Warhammer hade ju till och med börjat nå de högsta divisionerna och gick att mätas med favoriten World of Warcraft.

Warhammer lever vidare
I december samma år gick Andrew Meggs, en av utvecklarna bakom spelet, ut med att det kanske trots allt ändå fanns en möjlighet för Warhammer att få leva vidare. Han diskuterade då en potentiell lösning i att låta Warhammer fungera som ett slags ”museum”. Han menade att spelet skulle finnas kvar fast utan inloggningar, karaktärval eller strider med andra spelare i realtid, och utan kopplingen till en server. På det viset skulle man ändå kunna se den fiktiva världen. Man skulle kunna se allt som där skett i historien genom att flyga över de krigsskadade vidderna. Det står dock fortfarande oklart när detta skulle kunna genomföras.